Dagbokblader

Salme ved reisens slutt?

Dagens overskrift på bloggen er lånt. Spørsmålstegnet er mitt. Erik Fosnes Hansen ga ut en bok med denne tittelen i 1990. Det var vel omtrent da elendigheten startet for alvor i mitt liv. Og ikke lenge etter fikk temaet i min egen lille salme feste i tankene mine: ”Ikke i det gode selskap, men likevel ved nådens bord”. Salmen ble urfremført i Kvelde kirke i går av Idyllgjengen. Tom Arne Nilsen har laget en nydelig melodi. Han sang selv versene, mens trekkspill, gitar, fiolin og flotte stemmer ga meg et av mitt livs sterkeste opplevelser. Jeg hadde et lite kåseri som introduksjon til salmen, og hentet vel fram mer livssmerte enn jeg har gjort på lenge. For livet har slett ikke bare vært oppturer. Innimellom har jeg følt at jeg har danset mer på torner enn på roser. Men salmens tema har hele tiden ligget i bunnen som et fundament i livet: ”Ikke i det gode selskap, men likevel ved nådens bord.” Og fremføringen og mottagelsen av salmen i Kvelde kirke var en rørende opplevelse.

 

Nå er ikke min reise slutt enda, heldigvis. Innimellom er den bare god, som da bror og svigerinne stelte i stand bursdagsselskap for meg på lørdag, med nydelig middag og gode venner. Og bursdagshilsener, gode ord og kreative innslag strømmet på, på sms, telefon og Facebook. Da er det godt å leve. Men jeg sov elendig natt til søndag. Jeg var vel spent på både gudstjenesten i Stavern på formiddagen og særlig på kåseriet og salmen på søndag kveld. Men det ble en god opplevelse begge steder. Og nå har salmen fått vinger og har begynt å fly. Og reisen er ikke slutt. Kanskje har den heller litt av en ny begynnelse i seg. For meg. Og kanskje for andre. Jeg har lagt ut kåseriet og salmeteksten på en egen side på hjemmesida; ”Evens salme”. Kanskje noen vil ha glede av å lese den.

Kvelde 30/9-2013

Med varm hilsen fra Even

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

06.12 | 12:56

Veldig bra C:

...
07.08 | 23:47

Jeg leste dine ord nå en sen kveldsstund. Gjennkjennelse i det å kjenne på at en ikke er med i arbeidsliv og tanker om livet - Varm takk, Even.

...
03.04 | 21:58

Kjempeflott å lese, utrolig sant også😊Tusen takk , Even , for disse dype tankene😊

...
03.04 | 20:18

Nydelig om det å være innafor Even, og betraktninger om det motsatte... Du skriver bra og med innlevelse- typisk deg! :)

...
Du liker denne siden