Dagbokblader

Jeg velger meg april

Jeg velger meg april, skrev Bjørnson en gang. Det hang vel sammen med de enorme skiftene i naturen som våren bringer med seg. Ikke ulikt Bjørnsons eget sinn. Jeg legger ut noen typiske aprilbilder på en egen side med bilder fra dette året. Så slipper du å bla gjennom hele albumet når du vil se noen nyere bilder. Der kommer det et par bilder tatt med to dagers mellomrom i midten av april. På det ene er det sol og blått hav så langt du ser. På det andre ser du nesten ingenting, på grunn av store, tunge snøfiller. Det er april. Måneden startet med flotte skiturer og strålende sol på Vaset i Valdres. Senere ble det noen flotte skogsturer i vakker Vestfoldnatur, som er behørig dokumentert både på hjemmeside og i Østlandsposten. Jeg hadde også en kjempehyggelig helgetur til gode venner i Kvås i Lyngdal. Fellesskap med venner gjør veldig godt. Og det absolutte høydepunktet var da jeg fikk holde deres lille barnebarn på en måned en liten stund. Det gjorde godt langt inn i sjelen, og sterkere fokus på livet kan jeg ikke forestille meg. Så ble måneden avsluttet med trivelig grillkveld ved Lågen, sammen med familie og venner her i Kvelde. Vårblomster, fuglesang og grønnende trær har jeg skrevet om tidligere. Det er også april. Og 1. mai i Vestfold er en varm forsommerdag med strålende sol fra skyfri himmel. Og ellers en viktig dag for mange.

 

Det jeg forsøker nå, er å fokusere på den lille roseknoppen. På gledene og lyspunktene i livet. I mørket er alle dager grå, filosoferte jeg meg fram til da depresjonen herjet som verst. Nå er de fleste dagene lyse. I hvert fall utvortes. Og når lyspunktene tar skikkelig tak, skaper de lys og varme helt inn i sjelen. De behøver ikke være så veldig store. Men de er gode, og vel verd å ta vare på. Og vi trenger dem så inderlig, enten hverdagen formørkes av pågående rettssak eller andre ting som gjør livet tungt å leve.

 

Jeg velger meg april. Og når mai begynner så strålende som den har gjort nå, velger jeg den også. Heldigvis er det lenge til november. Og jeg velger å fokusere på lyspunktene i livet. Noen ganger greier jeg det, til og med. Jeg ønsker deg en fortsatt god vår – og mange store og små lyspunkter i ditt liv.

Kvelde 1/5-2012

Varm hilsen fra Even

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Turid Bakken | Svar 02.05.2012 01.01

Jeg delte den også på Facebook jeg.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.01 | 15:52

Så sant så sant Even😊❤️
Du er en mester å skrive om de alvorligste ting i livet med både humor og alvor!
Ha en strålende dag/uke🤗Klem fra Unn Heidi😘

...
25.12 | 11:45

Fantastisk Even.

...
24.12 | 12:22

Hei vi 2 heter Ciaran & Ciara Cassidy. Vi er en gutt og ei jente på 16 år. Vi 2 er bror og søster, tvillinger og bestevenner. Vi 2 syns at Julekrybber er kunst.

...
16.12 | 18:58

Gode ord kjære fetter. Ta deg god til alene tid når du kommer hjem, så sees vi etterhvert. Gi et pip om du vil ha turvenn en dag. Klem fra Elisabeth

...
Du liker denne siden