Dagbokblader

For første gang, for første gang.

Det giver mang en småting rang.

Dette skrev Henrik Wergeland i sin tid. Jeg føler meg litt sånn når jeg nå for første gang i livet prøver meg som blogger. Det er litt yr spenning i kroppen. Tro om noen vil lese dette. Tro om noen vil ha glede av det. "En forfatter er en mann som ikke kan holde sine vrangforestillinger for seg selv," sa Aksel Sandemose. Det gjelder nok enda mer en blogger, for her er det ikke noe forlagsapparat som kan filtrere bort det versteKul. Likevel kjenner jeg at jeg har lyst til dette. Jeg hadde en gang odelsrett til Sundby Gård i Kvelde. Heldigvis for alle sa jeg fra meg den. Jeg er ingen bonde, gartner, snekker, maler eller mekaniker. Jeg har angst for alle tekniske innretninger som har mer enn en knapp. En støvsuger er helt på grensen. Og jeg er ikke glad i kroppsarbeid. Jeg ville blitt en elendig bonde. Men nå er jeg tilbake på Sundby Gård. Og jeg nyter livet på gården og i bygda ved Numedalslågen. Skrivingen er også farsarv her i huset. Og jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted til fintenking og skriving enn Idyllplassen ved Lågen. Jeg har vært der nede en time idag, i vakkert vintervær, med små drypp av vår i lufta, bokstavlig talt. Livet og favorittplassene i Kvelde vil du bli nærmere kjent med gjennom bloggen. Alle trenger sine hvilesteder.

Jeg skriver for meg selv i dagboka, som ingen andre får lese. Jeg håper de fleste vrangforestillingene blir liggende igjen der. Om noen av dem skulle komme ut i bloggen, får du bære over med meg. Og nå er jeg i gang. Jeg gleder meg litt til å arbeide med både blogg og hjemmeside. Og om noen flere kan ha glede av Evens tanker og skriverier, vil det føles veldig bra. Kanskje du til og med kan finne noe du kan ha hjelp og nytte av i ditt liv og din hverdag. Hvor ofte det vil komme nye innlegg er avhengig av dagsformen. Den er svært varierende, med jevnlige depressive tilbakeslag. Men jeg har lyst til dette. Og første gang gir mersmak. Vinterbildet er fra Valdres, der jeg er så heldig å få være med gode venner på tur innimellom. Men flagget kan også markere kongens 75-årdag på tirsdag. Jeg sendte hilsen på kongehusets hjemmeside. Mine venner vet at jeg er sånn. Velkommen til Evens blogg.

Kvelde, en vakker vinterdag 23/2-2012.

Med varm hilsen fra Even.

 

Inghild 25.02.2012 12:42

Hei Even, så fint at du skal blogge. Jeg leser med et smil om munnen Hilsen Inghild

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟