Dagbokblader

Årets først blåveisbukett kom i hus hos meg samme dato som i 2008 – 13. mars. Jeg fikk endelig mannet meg opp til en tur opp til Skjærsjø, der blåveisen var kommet langt i solhellinga. Etter ei uke på sofaen med kraftig forkjølelse, var klatringen i lia nesten for en nær døden opplevelse å regne. Men hva gjør det når himmelriket bryter gjennom brunt løv i form av blomstrende blåveis. Det er til å bli i godt humør av.

 

Så kom jeg ned på Spar i Kvelde. Der sto en gjeng ungdommer ved inngangen og sang og spilte ukulele – jeg tror det var til inntekt for noe i skolegården. Uansett var det flott både å se og høre. Og etter vikargudstjenesten min i Stavern søndag kom en ganske ung gutt inn i sakristiet for å si takk. Jeg forstår at hormonstyrte tenåringer innimellom kan påføre både foreldre og lærere tidlige grå hår, men jammen bor det mye godt i dem også. Og det er ekstra fint når det kommer ut på denne måten. Det er til å bli i godt humør av.

 

Lørdagskvelden var det Lågabrass med venner som bidro til det hos meg. Årets kabaret på Gylnarheim hadde mye god humor, god musikk og flott sang i seg. Jeg tar sjansen på å legge ut min lille prolog som en hyllest til Lågabrass. Den ble fremført da jeg var konferansier på kabareten i 2009. Jeg får lage en egen side på hjemmesiden som heter ”Litt av hvert”. Se om du finner den der. Mye av innholdet i prologen gjelder fortsatt. Persongalleriet ser litt annerledes ut. Humorinnslagene  ble denne gangen besørget av to kostelige typer fra Makalausen i Hvarnes – Jarle og Bjørnar. Innimellom hylende morsomt. Det var vakker sang av Siw Anne og Roar. Sistnevnte var også glimrende konferansier med prestedrakt og lokal prestestemme. Og årets hedersprisvinner Per Arne, assisterte Tom Arne med lyd og lys. Per Arne er altmuligmann i Lågabrass, og har gjort en kjempejobb med all slags tilrettelegging opp gjennom årene. Gratulerer med vel fortjent hederspris. Og musikken var veldig bra. Dette året brakte også et par flotte blokkfløyteinnslag. Det kom aldri slike toner fra blokkfløyta mi på barneskolen. Men du verden så flott det var å sitte og lytte på lørdag. En liten dans og noen varme klemmer gjorde også godt i en gammel skrott, særlig når formen var litt skral etter ei uke i sotteseng. Jeg er slett ikke god til å danse, men jeg er god til å holde. Hjemme skrantet opplæringen, både i svømming og dans. Så jeg prøver samme løsningen, både i vannet og på dansegulvet. Jeg bruker armer og bein så godt jeg kan, og lar det stå til. Artig er det lell. Østlandsposten hadde en strålende omtale av kabareten. Overskriften var ”Gyldne timer i Kvelde”. Og Lin Hege og Lågabrass. Vel blåst igjen! Dere er viktige for bygda. Det er en fryd å høre dere. Det er til å bli i godt humør av.

 

Helga ble avsluttet med hyggelig bursdagsselskap i Oslo sammen med gode venner søndag kveld. Nydelig mat og strålende stemning.  Et par rådyr måtte nesten bøte med livet i Svarstad da jeg var på vei hjem. Heldigvis gikk det bra. Og det slår meg her jeg sitter, nettopp hjemkommet etter årets første blåveistur. Selv om jeg ikke har så mye penger, er jeg ufattelig rik. Tusen takk til alle dere som er med og bidrar til det. Det er til å bli i godt humør av.

 

Jeg få glede meg mens jeg kan. I morgen skal jeg på sykehuset for å tatt ultralyd av maveregionen. Det er dessverre en ganske stor region. Og jeg er fortsatt litt usikker på hvordan jeg skal klare å møte med moderat fylt blære. Men jeg håper jeg finner ut av det. Lykke til med dine små og store utfordringer i livet. Husk å ta vare på de små lyspunktene. De er til å bli i godt humør av.

Kvelde 13/3-2012

Varm hilsen fra Even

 

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟