Dagbokblader

Jaja. Nå har jeg visst fått dekket oppmerksomhetsbehovet for en stund. Mens jeg var i Hvarnes og kåserte på hyggelig menighetsfest i går kveld, rullet parkeringsproblemer, app-leker og slankeindustri over skjermene i de tusen hjem på TV 2. Jeg er i og for seg fornøyd med egen fremtreden – sagt med en kledelig beskjedenhet som matcher vekta på 115,9 kilo. Den ble jo behørig fremvist for alt folket i går kveld. Men det er langt opp igjen til 144, som vekta viste da jeg startet på Roedekurs i februar 2007. På kurskvelden sist uke viste den 109,3. Hjemme om morgenen i tilnærmet Adams drakt XXXL stopper den på 107. Så nå er jeg på god vei mot tosifret igjen. Og der har jeg veldig lyst til å bli værende. Jeg har sagt det jeg mener om 80-tallet for min del i forrige blogginnlegg. Jeg har en trivselsvekt et stykke ned på 90-tallet. Jeg er svært takknemlig for at Roedekursene finnes. Både de som hjelper meg til å gå ned i vekt, og de som forhåpentligvis skal hjelpe meg til å bli der. Nå ligger saken fra i går også ute på nettsidene til ”TV 2 hjelper deg”. Jeg takker Solveig Barstad for hyggelige lykkeønskninger på slutten av TV-innslaget. Og jeg takker Camilla Brække for flott intervju på nettet. Jeg kjenner meg igjen både i TV- reportasjen og i nettintervjuet. Som jeg også skrev til henne: ”Nesten som jeg skulle ha sagt det selv.”

 

Men Vårherre fri og bevare meg vel for noen overskrifter! Jeg håper ikke de er dine, Camilla. Noen ganger lurer jeg på om deskjournalister har et bitte lite kontor innerst  i helvete, der friskluftanlegget bare slår seg på når de greier å finne på skandaleoverskrifter som selger godt, men ellers har lite med saken å gjøre. En liten stund på fredag figurerte Even Sundby med et begredelig bilde øverst på nyhetssiden på TV2.no. Overskriften som fulgte bildet lød: "Slik bløffer slankebransjen for å lure deg. Årets slanker 2008 gikk ned 50 kg - gikk opp igjen halvparten." Jeg gikk opp igjen vel halvparten. Det har jeg vært helt åpen med. Men ellers håper og tror jeg at folk flest skjønner at overskriften ikke gjelder det som står om Roede-opplegget eller Even Sundby. For jeg er aldri blitt bløffet og lurt av Grete Roede. Jeg er tvert imot blitt hjulpet og støttet. Først etter en vond skilsmisse tidlig på 1990-tallet, der jeg trøstespiste meg opp til vel 120 kilo. Da holdt jeg meg noenlunde stabil på 90-tallet (både tiåret og vekta), helt til en tung psykisk depresjon rammet i 1997. Da slo trøstespisingen seg sammen med bivirkningene av antidepressive medisiner, isolasjon og stillesittende liv, og vekta dro seg opp over 120, 130 til den til slutt endte på over140 kilo høsten 2006 (bildet øverst). Og årets mannlige superslanker 2007 gikk ned først 51 kilo, så 55 kilo, for å ende opp øverst på 80-tallet. Så ble det forelskelse og påfølgende kjærlighetssorg. Så sluttet jeg å røyke. Og dermed bar det oppover igjen. Jeg kunne trøstespise en pakke sjokloadekjeks og en 200 grams melkesjokolade hver kveld. Slikt blir det både kalorier og kilo av. De fleste som slutter å røyke, går opp i vekt. Når det ble kombinert med ferskt vekttap på over 50 kilo og kjærlighetssorg, var jeg sjanseløs.

 

Men jeg gir ikke opp. Og det var heldigvis langt igjen til 144 kilo, da jeg tok tak i dette igjen. Det er svært lenge siden jeg spiste en 200 grams sjokolade. Det skal Grete og Jeanette Roede og deres folk og opplegg ha mye av æren for. Men det tar tid å forandre livsstil. Og fettcellene blir dessverre ikke borte. De er der og skriker etter næring, omtrent som når en utsultet polfarer vender hjem. Nå får jeg bruke litt lenger tid på å nå trivselsvekten min. Og kveldene med Hege Indrehus og kursdeltagerne på Roedekurset i Larvik er både morsomme og lærerike. Slik har det vært på alle kursene jeg har gått på. Det ER lettere sammen. Og vi BLIR lettere sammen. Denne gangen håper jeg vi også kan FORBLI lettere sammen. Jeg vil og må gå på ”Hold vekten kurs.” Og jeg har veldig tro på det opplegget Grete Roede tilbyr. Det er normal mat. Det er god kostholdsveiledning. Det er motivasjon og inspirasjon til endring av livsstil og mosjonsvaner. Det er rett og slett et veldig flott opplegg. Uten snev av bløff og lureri.

 

Jeg er ikke kjøpt og betalt av Grete Roede AS. Nå går det i og for seg utmerket an å være betalt uten å være kjøpt. Hvis ikke, hadde det ikke eksistert journalister. Men jeg er ikke en gang betalt. Jeg har funnet det opplegget som fungerer best for meg for å gå ned i vekt. Jeg tror faktisk det går utenpå de fleste av de andre tilbudene på markedet. I hvert fall enkle pillekurer og andre vidunderkurer som skal løse vektproblemene på et øyeblikk. For hva tilbyr de når hverdagen kommer etter vektnedgangen?? Piller, suppe og fett resten av livet? Jeg håper folk som leser reportasjen på nettsiden hos "TV 2 hjelper deg" ser denne forskjellen. Den kan være avgjørende for mange på veien til det gode liv.

 

Hvis du vil ha en enkel løsning, har jeg funnet en som garantert fungerer. JADA. GARANTERT. Jeg har en pakke Norgesplaster, delt i 10 cm lengder. Lim en slik over kjeften. Lag et lite hull til et sugerør, slik at du får i deg litt væske. Resultatet er nærmest garantert. Hvis du lager hullet så lite at du ikke får stukket inn en sigarett, kan du slutte å røyke samtidig. Det er mulig plasterlappene må skiftes ut innimellom, men etter ei uke vil du være 2-6 kilo lettere, og det verste røyksuget vil ha lagt seg. Dette til en pris av godt under 50 kroner. Bløff??  Nei – i hvert fall ikke større enn den mange andre lover deg.

 

Til høsten har jeg nådd min trivselsvekt litt ned på 90-tallet. Bare følg med, så skal du se. Da må bunaden sys inn en del. Men det får vente en stund – til jeg føler meg trygg på at vekta er stabil. Hvordan skal jeg greie det? Jeg må prøve å unngå sterke sinnsbevegelser og dertil hørende trøstespising. Jeg må slutte å spise hvert måltid som om det skulle være mitt siste. Og jeg må slutte å kjøpe sjokolade og kjeks – i hvert fall i store mengder. For min del har jeg endt opp med følgende: ”Kvinnfolk og sjokolade kan jeg ikke ha i huset. Men jeg kan kose meg litt med begge deler når jeg er ute.” Da blir ikke livet så verst likevel. Lykke til med alle utfordringene i ditt liv.

Kvelde 13/4-2012.

Varm hilsen fra Even

 

 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟