Dagbokblader

Jeg velger meg april, skrev Bjørnson en gang. Det hang vel sammen med de enorme skiftene i naturen som våren bringer med seg. Ikke ulikt Bjørnsons eget sinn. Jeg legger ut noen typiske aprilbilder på en egen side med bilder fra dette året. Så slipper du å bla gjennom hele albumet når du vil se noen nyere bilder. Der kommer det et par bilder tatt med to dagers mellomrom i midten av april. På det ene er det sol og blått hav så langt du ser. På det andre ser du nesten ingenting, på grunn av store, tunge snøfiller. Det er april. Måneden startet med flotte skiturer og strålende sol på Vaset i Valdres. Senere ble det noen flotte skogsturer i vakker Vestfoldnatur, som er behørig dokumentert både på hjemmeside og i Østlandsposten. Jeg hadde også en kjempehyggelig helgetur til gode venner i Kvås i Lyngdal. Fellesskap med venner gjør veldig godt. Og det absolutte høydepunktet var da jeg fikk holde deres lille barnebarn på en måned en liten stund. Det gjorde godt langt inn i sjelen, og sterkere fokus på livet kan jeg ikke forestille meg. Så ble måneden avsluttet med trivelig grillkveld ved Lågen, sammen med familie og venner her i Kvelde. Vårblomster, fuglesang og grønnende trær har jeg skrevet om tidligere. Det er også april. Og 1. mai i Vestfold er en varm forsommerdag med strålende sol fra skyfri himmel. Og ellers en viktig dag for mange.

 

Det jeg forsøker nå, er å fokusere på den lille roseknoppen. På gledene og lyspunktene i livet. I mørket er alle dager grå, filosoferte jeg meg fram til da depresjonen herjet som verst. Nå er de fleste dagene lyse. I hvert fall utvortes. Og når lyspunktene tar skikkelig tak, skaper de lys og varme helt inn i sjelen. De behøver ikke være så veldig store. Men de er gode, og vel verd å ta vare på. Og vi trenger dem så inderlig, enten hverdagen formørkes av pågående rettssak eller andre ting som gjør livet tungt å leve.

 

Jeg velger meg april. Og når mai begynner så strålende som den har gjort nå, velger jeg den også. Heldigvis er det lenge til november. Og jeg velger å fokusere på lyspunktene i livet. Noen ganger greier jeg det, til og med. Jeg ønsker deg en fortsatt god vår – og mange store og små lyspunkter i ditt liv.

Kvelde 1/5-2012

Varm hilsen fra Even

Turid Bakken 01.05.2012 23:01

Jeg delte den også på Facebook jeg.

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟