Dagbokblader

Jeg har vært på operataket i Oslo sist uke. Ikke på Justin Bieber-konsert. Nei, fri og bevare meg vel. Men jeg tok toget inn til hovedstaden torsdag kveld for å være med på folkefest og konsert i anledning markeringen av kongens og dronningens 75-årsdager. Det var en flott opplevelse for en svoren rojalist. De som kjenner meg, vet at jeg alltid har hatt stor respekt for kongehuset. Å få stå der tett inntil kongetribunen, synge kongesangen og bursdagssangen og nyte programmet fra scenen, gjorde dypt inntrykk. Selv om både prinsessen og vesle-Ari innimellom gjorde sitt for å stjele showet. Herborg Kråkevik ledet festen og sang en nydelig versjon av ”Ja vi elsker.” Oslofilharmonien spilte vakkert, og det var innslag med opera, rap, Ole Paus, idrettshelter, musikere og flott tale av statsministeren. Ved siden av Kråkevik, var høydepunktet for meg Henrik Mestads fremføring av Edvard Hoems tekst laget for anledningen: ”Kongeparet går i land.”  Dette opplevde vi da også da hele kongefamilien ankom Operaen i Kong Olavs gamle båt ”Stjernen.” Det var innslag fra kongeparets reiser og hilsener fra liten og stor på storskjermen underveis. Og kongeparets ekte engasjement for de som sliter litt ekstra i livet, kom tydelig frem. Kong Harald og Dronning Sonja er viktige for Norge og for oss som bor her. For meg. Jeg takker for de dere er og det dere gjør, og gratulerer hjertelig med 75-årsdagene.

 

Det har vært flere høydepunkter sist uke. Jeg var på pinseferie hos min gode venn i Lillestrøm. Vi var på byen i Oslo fredag, på gudstjeneste søndag og på sykkeltur søndag kveld. Mandag var vi på Harry-tur i Sverige. De gode vennskap betyr uendelig mye for meg. Tusen takk for flott pinseferie. Turen vår til Fetsund Lensemuseum på lørdag har jeg også drømt om lenge. For meg som er oppvokst med tømmerfløting i Lågen ved Sundby hengsle, var det flott å oppleve lensemuseet og alle installasjonene og redskapene som fortsatt var tatt vare på der i skjæringspunktet mellom Glomma og Øyeren. Flotte naturopplevelser var det også, både ute i sol og varme ved Glomma og inne i lensemuseet og i Nordre Øyeren Naturinformasjonssenter Ta gjerne en titt på bildene på hjemmesiden under bilder 2012.

 

Så var det revy med Teaterbanden på Skotta i Larvik i går kveld. Litt varierende kvalitet, men innimellom var det hylende morsomt. I morgen søndag skal jeg vikariere som prest i Stavern med tre dåpsbarn. Jeg er nok fortsatt litt manusdepressiv og strever med prekenforberedelsene. Men jeg håper det blir en god opplevelse for dåpsfamilier og menighet i Stavern kirke i morgen. For en resignert kapellan med depressive trekk var det også en skjellsettende opplevelse å gå på vannet i Glomma i pinsehelga. Selv om gangveiene var av solide tømmerstokker, føltes det likevel som en trosvandring. Både Fetsund Lensemuseum og Teaterbanden på Skotta anbefales. Og til uka er det konsert med Kick på Tollerodden i Larvik på onsdag og Idyllkonsert ved Lågen i Kvelde lørdag, hvis været holder. Årets sommer ble jo unnagjort i pinsen. Det er mulig stillongsen må fram igjen. I mellomtiden skal jeg ha prolog på 20-årsjubileet til Futejordet eldresenter her i Kvelde. Der er det mange som har gjort en kjempeinnsats frivillig opp gjennom årene. De fortjener både oppmerksomhet og takk. Håper jeg greier å formidle noe av det på torsdag. Det ble litt hummer og kanari denne gangen. Håper noen har litt glede av det likevel. Det er veldig godt ment.

 

Kvelde 2/6-2012

Varm hilsen fra Even

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟