Dagbokblader

Dere som er innom bloggen min, vil ha lagt merke til to ting i det siste. For det første: Det går lenge mellom oppdateringer og nye blogginnlegg. Det er litt dumt, men det skyldes mest mangelen på nettilgang hjemme. Jeg håper det går i orden om ikke så lenge. Målet har vært å legge ut noe nytt en gang i uka. Der håper jeg at jeg snart er tilbake. For det andre: Jeg har lagt ut tre bilder fra Sykkylven i Møre og Romsdal. Dette fikk jeg til å gjøre på min nye Samsung Galaxy S2. Og for meg er det både skremmende og revolusjonerende. Men jeg fikk ikke til å skrive inn tekst med den. Her er fortsatt noe jeg må finne ut av. Håper det går i orden. Da blir det mulig å oppdatere hjemmesiden uansett hvor jeg er. Men etter at huset på Sundby ble endevendt av tyver sist desember, er jeg litt forsiktig med å kunngjøre for all verden at jeg ikke er hjemme. Det har vel andre på sosiale medier også hatt dårlig erfaring med.

Men jeg har altså vært på ferie. Jeg har vært ei uke hos tante og onkel i Sykkylven. Jeg har nytt gode dager i vakker Sunnmørsnatur. Og jeg har gått til hånde både inne og ute med ting som ikke krever altfor mye praktisk sans. Det har vært god mat og hyggelig selskap. Og et meget utagerende andaktstliv. Det har hørt med til tante og onkels hverdag, aktive misjonsmennesker som de har vært hele livet. De har vært aktive i kirke, misjon og kultur i Sykkylven. Og de har arbeidet i skolen hele sitt yrkesaktive liv. De har alltid hatt et åpent og gjestfritt hjem. Og jeg har hatt gleden av å være på besøk mange ganger. Jeg fikk også bo hos dem da jeg hadde min første prestetjeneste. Jeg var prestevikar i Sykkylven i 4 uker i 1985. Nå er onkel alvorlig syk. Og jeg hadde en underlig følelse da jeg reiste derfra onsdag morgen. De har vært viktige for meg hele livet. Og jeg sender varme tanker til hjem og sykehus på Sunnmøre.

Der tok jeg nemlig bildene på bloggen sist uke. Jeg satt på verandaen i huset deres og nøt fjord og fjell dag etter dag. Jeg fikk 5 makreller på stang på Aursneset en dag. Og vi hadde fersk makrell til middag, til onkels store glede. Jeg har like stor glede av å fiske dem som å spise dem. Tante og jeg var på dagstur til Molde, der vi ble fyrstelig mottatt av presten jeg vikarierte for i 1985 og hans kone. Han hentet oss i Mercedes på kaien, og viste oss Molde med Røkkeløkke og nytt hotell ved fjorden. Så var det varm lunsj og omvisning i hagen, med strålende utsikt over Molde og Romsdalsfjorden. Etter to timer smatt jeg inn i baksetet på Mercedesen igjen, og ble kjørt tilbake til Vestnesferga. Jeg følte meg som en konge den dagen. Og tante og jeg hadde det litt sånn som Edvard Hoem beskriver i sin vakre tekst ”Kongeparet går i land.”

Naturen i Møre og Romsdal er storslått. På Raumabanen ble vi guidet på norsk, engelsk og tysk nedover hele Romsdalen, fra Dombås til Åndalsnes. Og fjell og fjord der vest kan ta pusten fra en. Selv meg, som ikke har noe behov for å bevege meg opp på toppene. Jeg følger Skriftens ord og løfter mine øyne opp til fjellene. Det står ingenting der om at skrotten må opp. Selv om det også innimellom virker fristende. Utsikten må være fantastisk. Jeg drømmer faktisk om en tur til Gaustatoppen neste år. Der var jeg for 40 år siden med far og lillebror. Men så var det pusten, da… Og kondisen. Kanskje det er greit med et sånt mål. Imens har jeg beundret fjellene fra havnivå. Det er heller ikke noen dårlig opplevelse. Fjellene rundt Sykkylvsfjorden er rett og slett imponerende for en flatlandsbonde fra Østlandet. Jeg må nok legge ut noen flere bilder på hjemmesiden, når jeg finner litt mer ut av Samsungen min.

Bare et par ord til. Siste uka på flåtefisket i Lågen ble også veldig bra. Vi dro i land 19 laks på ei uke. De varierte i størrelse fra 1,5 til 8 kilo. Og det er moro på flåten når bjellene ringer. Nå gjenstår det å rydde vekk sengetøy, garn og utstyr. Så håper vi på en god sesong neste år med nye garn. Til helga er det Kon Tiki på kino, 50-årslag i Grimstad lørdag og gudstjeneste i Stavern på søndag. Jeg gleder meg til alt sammen. Men jeg er uenig med Jesus i det han sier i søndagens tekst. Og jeg er litt usikker på om det er bra. Men jeg finner vel ut av det.

Med ønske om ei god helg.

Kvelde 30/8-2012

Varm hilsen fra Even

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟