Dagbokblader

Sundby Gård er på lufta igjen. For første gang siden lynet slo oss ut av alle nettsamfunn i slutten av juni. Jeg takker fetter Jostein for velvillig utlån av PC og nettilgang i mellomtiden. Der fikk jeg oppdatert hjemmeside og laksebørs. Jeg fikk kontakt med vennene og med banken. Og jeg fikk sjekket vannføringa hos NVE og været på yr, dette som vi er så avhengig av i livet langs Lågen. Nå som kontakten med verden er reetablert på bopel, som politiet ville ha sagt, blir det forhåpentligvis en mer jevnlig oppdatering av hjemmesiden. Men det er jo også avhengig av andre skiftende faktorer, som dagsform og meddelelsesbehov. Disse tingene henger sammen i min lett depressive verden.

 

Men jeg er på nett igjen. Jeg har lagt ut noen nye bilder på Bilder 2012. Og jeg har tatt tak igjen i ideen om matside og reiseside, og forsøker å kombinere disse under Evens Valdres. Der er det rakørret og flott natur. Ta gjerne en titt. Mat og reise er jo nærmest en ideell kombinasjon. Men mat kan også være kortreist. Det er blitt et nytt begrep for tiden. Jeg har lært å grave laks. Fetter og frue har gjort det i mange år. De har servert gravet laks fra Lågen på turer og i selskaper. Jeg har vært på kurs hos dem. Og nå har jeg prøvd selv. Den ble slett ikke verst. Om det er akevitten i tilberedningsfasen og fortæringsfasen som gjør susen, er jeg litt usikker på. Men smaken ble god. Og på Valdresturen sist serverte jeg gravlaks med sennepssaus til forrett og kokt laks med agurksalat og hjemmelaget remulade til hovedrett. Det var både velsmakende og morsomt.

 

I går var jeg ved Lågen og demonterte garn og utstyr på flåtefisket. Sengetøyet er tatt av og vasket og henger til tørk på verandaen. Høstsola varmet godt i går, og det ble mange kaffepauser. Men nå er flåten snart klar til vinteropplag. Og vi håper på en ny god fiskesesong neste sommer, med litt mer stabil vannføring. Total laksefangst i Numedalslågen denne sommeren ble på over 17 tonn. Laksebestanden er i ferd med å ta seg opp igjen, til stor glede for både sportsfiskere og grunneiere langs Lågen. Det ligger ute en del bilder fra moroa flere steder på hjemmesiden.

 

I september har jeg også hatt noen oppdrag ute. Måneden startet med gudstjeneste i Stavern med dåp av tre flotte gutter. Sist fredag hadde jeg andakt på Ten In i Kvelde. Vi var på tur til Damvann, og bildet nedenfor viser litt av den flotte høstkvelden vi opplevde. Så har jeg kåsert på pensjonisttreff i Berg arbeidskirke. Der hadde menighetspleien sin årlige sammenkomst med full middag, underholdning med Bøkekoret og avslutning i kirkerommet. Det var svinesteik og dessert fra Meny. Og det var nydelig bløtkake fra Havna Bakeri. Kortreist mat kan være virkelig godt. I forrige uke var det pensjonisttreff i Våle. Der var det nydelige lokalproduserte snitter, sang av Lallahumpen fra Holmestrand og kåseri av Even Sundby. Jeg er imponert over dere som gjør en stor frivillig innsats for både unge og eldre. Så håper jeg at jeg har fått bidra litt med noen oppmuntrende ord på disse flotte arrangementene.

 

Mitt tema på pensjonisttreffene har vært ”Gylne øyeblikk”. Det har vært for mange mørke dager i livet mitt til at jeg kan snakke om gylne tider. Men jeg vil gjerne fokusere på de lyse øyeblikkene i livet, både for meg selv og for andre. De er der. Vi må bare se dem, nyte dem og ta vare på dem. Så nå står jeg fram med to hobbyer i livet: Jeg går på Roede-kurs, og jeg samler på gylne øyeblikk. De siste ukene har jeg hatt noen ved Lågen, i Valdres, ved Damvann og i møte med alle dere som gjør en innsats for å skape gylne øyeblikk i andres liv. Nå blir det mørkere igjen ute. Da er det enda viktigere å tenne et lite lys. Lykke til med det.

Kvelde 18/9-2012

Med varm hilsen fra Even

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟