Dagbokblader

Bildene nedenfor fra Lågen er hentet fra en flott liten tur sist torsdag. For første gang i livet rodde jeg fra Sundbyfisket et par kilometer nedover Lågen til Holmfoss. Det var en nydelig tur i strålende høstsol. Det var litt sent på ettermiddagen, så bildet av brua ble litt mørkt. Men det gjengir litt av stemningen på Lågen. Det er veldig lite vann i elva. Vannføringen er rundt 50 kubikkmeter pr sekund. Det førte til at jeg gikk på grunn på noen sandbanker underveis, men jeg fikk rotet meg løs. Faller vannstanden i Lågen 20 cm til, blir det veldig mye tørt land i elveleiet ned mot Holmfoss. Det er flott å ro. Og det slår meg at det ordet betyr to ting. Begge deler kan oppleves til fulle ved Lågen. Og det var artig å høre og se Holmfoss fra den siden. Men det var tungt å ro motstrøms opp igjen. Lillebror ringte fra gapahuken da de så meg komme roende, antagelig bare for å spolere roingen. Hadde jeg tatt telefonen da, hadde jeg vel drevet hundre meter nedover igjen. Men da hadde jeg allerede rodd en time mot strømmen og var lite mottagelig for tilsnakk og utidige avbrytelser. Men bevares. Dette gjør jeg gjerne igjen.

 

Så var det samling på hytta til fetter Arne på lørdag, med natursti, spekemat, grilling og hyggelig lag ved bålet. Jeg bommet stygt på vedkvalitet og kommunevåpen på naturstien. For ikke å snakke om luftgeværblinken. Men fredelig kappestrid og sosialt samvær rundt bålet er både morsomt og hyggelig. Og presenning, pledd og bål holdt regn og kulde borte. Bildet ovenfor viser Sundbyfetterne Even, Jostein, Jon og Arne utenfor hytta. Skjærsjø skimtes i bakgrunnen. Sommeren er vel egentlig over, hvis den i det hele tatt har vært her. Men å forlenge den litt på trass, slik vi har gjort de siste dagene, hører til livets enkle gleder som virkelig kan oppleves som gylne øyeblikk.

 

I dag tilbringes dagen innendørs. Det er NM i bueskyting i Kvelde i helga, og jeg vil nødig bli offer for upresis feltskyting. Neida, dette er kontrollert, spennende og moro for dem som er med. Og jeg kjenner noen Kvelde-gutter som har gjort det skarpt i bueskyting de siste åra. Så Kvelde er på kartet igjen. Det ble ikke helt innedag, forresten. Jeg har vært på hyggelig besøk og spist byggrynssodd. Det besøket er en del av et spennende bokprosjekt. Og jeg var en liten tur i Holmfoss og så en av de siste høstlaksene prøvde og bakse seg opp en liten foss. Den greide det ikke. Men nå begynner det vel å haste, skal den ha noe håp om å få bidra til reprodusering og heving av laksebestanden i Lågen. Ellers holder jeg en knapp på det som Lågen har gitt meg sist uke – i ordets to betydninger: RO. Det gjør meg godt både fysisk og mentalt. Fortsatt god høst.

Kvelde 22/9-2012

Varm hilsen fra Even

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟