What you see is what you get

Pavlova

En bombe av kalorier, smak og farger.

Smakfulle bilder

Håper du nyter bildet. En fantastisk marengskake - er det pavlova den kalles, tro - som kan få både tenner og øyne til å løpe i vann. Kaken på bildet er min kusines spesialitet. Den både ser god ut, og den smaker godt. Marengsbunn med krem (vanilje), overdrysset med sommerens bær og blomster. Unngå liljekonvall og andre livsfarlige vekster. Da er syns- og smaksopplevelsen nærmest garantert. Hvis ikke du nyter bildet, kan det hende du blir veldig skuffet her. Særlig om du er på jakt etter gode oppskrifter. For her er det som overskriften på siden sier, på velklingende engelsk: What you see is what you get! Det du ser, er akkurat det du får. Et bilde av en av Evens matopplevelser. Ingen oppskrifter i vanlig forstand. På den annen side kan det hende du kan få noen gode ideer av å se på bildene. Jeg er ingen stjernekokk, hverken gourmet eller hverdags. Andre kan lage mat og matblogg med tips og oppskrifter mye bedre enn jeg kan. Men jeg er en livsnyter. Og jeg kan glede meg voldsomt over god og vakker mat. Den gleden ønsker jeg å dele med dere her. "Det er kun overfladiske mennesker som sier at det ytre ikke betyr noe," har noen sagt. Så nyt synet. Og kan du ha glede av noen av kommentarene mine i tillegg, er intet bedre enn det. Og hvis du absolutt må ha en oppskrift, får du den her: SI JA TAKK NÅR DU BLIR BEDT I SELSKAP🙂. GOD APETITT. 

Skalldyrfestival.

Smågodt fra havet.

Jeg er så heldig i livet at jeg har ei god vennine fra Flekkerøya ved Kristiansand. Hun er oppvokst med fiskemottak i familien og utstyrt med kronisk vind i håret og stor gjestfrihet. Hun inviterer til jevnlige rekefester, og den ene gangen i livet jeg har spist hummer, var hos henne. Fantastisk.  Innimellom er vi også så heldige at vi får komme på ferieopphold på øya. Da vanker det fiskekaker og makrell og krabbe og reker og mye annet godt. Men sjelden alt på en gang, som sist sommer (bildet ovenfor). Heldigvis fikk jeg tatt et bilde av herligheten før hordene av gjester gikk til angrep på festbordet. Nyt synet! Og du må tro meg når jeg sier at smaksopplevelse, feststemning og hyggelig selskap var blant de beste en kan oppleve. Jeg er oppvokst som odelsgutt i innlandet med melkekuer, gris til husbruk og en håndfull høner som sørget for vårt daglige egg. Som min far er jeg vâr for trekk. Jeg blir vel aldri vant med vinden på Flekkerøya. Men jeg setter veldig pris på vennskapet, gjestfriheten og det gode selskap. Og mitt favorittskalldyr er ikke lenger egg🙂. Jeg foretrekker smågodt fra havet. Velbekomme!

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.11 | 16:47

Flott skrevet, Even. Du formidler tankene dine på en utmerket måte som er til hjelp for mange.

...
30.10 | 08:43

Du ER en influenser, Even!Du influerer oss med gode ord, smil, alvor og varme!Vi kan bare lese i bloggen din og bli trøstet og glade.Vit det! Varm klem til deg.

...
05.07 | 22:39

Det er så sant det du skriver. Ofte glemmer vi å fokusere på alt det som er positivt og heller tenke på alt det mørke. Heldigvis har du evnen til å formidle .

...
25.05 | 14:23

Hei Even, du berører oss alle, even meg.

...
Du liker denne siden