Dagbokblader

I går var Verdensdagen for psykisk helse. 10. oktober settes det fokus på psykisk helse over store deler av verden. Her hjemme ble Åpenhetsprisen fra Foreningen Mental Helse tildelt Eline Medbøe og Lene Marlin. Denne fikk de for sin åpenhet rundt egne psykiske problemer og erfaringer med det i nær familie. En åpenhet jeg håper og tror kan bidra til at andre våger å snakke med noen når livet butter imot, og til at noen kanskje kan unngå å havne i det psykiske uføret noen av oss har opplevd. Det er derfor jeg og har valgt å være åpen om min depresjon. Selv om det alltid koster en del å snakke om det. Men kan jeg hjelpe noen å leve litt bedre med, å komme ut av, eller til og med å unngå psykiske lidelser, er det verdt det, tenker jeg. I går kveld var jeg på mannsfest på Verningen og kåserte om livsmot og livsglede. Og selv om det ofte kan være så ymse med livsmotet for min del, bringer livet såpass mange små og store gleder, at det innimellom gjør livet både godt og verdt å leve. Dessverre er det ikke alle som opplever det. Derfor trenger vi både verdensdagen for psykisk helse, og det fokuset og den åpenheten den skaper. Kanskje kan den gi noen livsmotet tilbake.

 

Nå var det vel ikke dette som fikk mest oppmerksomhet i media i går. Det fikk tildelingen av Nobels fredspris 2014 til Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi. Den ene for arbeidet for kvinners rett til utdanning, den andre for kampen mot barnearbeid. Det var ikke en pris til antidopingarbeid i finsk langrenn, som noen trodde, da de først hørte navnet. Begge fredsprisvinnerne kjemper med livet som innsats en kamp for barns rettigheter og muligheter. Noe som for oss kanskje er en selvfølge, men som for veldig mange verden rundt fortsatt er en drøm. En drøm verdt å kjempe for. Gratulerer med vel fortjent fredspris. Og vel fortjent åpenhetspris. For det er dessverre et faktum, at veldig mange barn og unge også sliter med psykiske problemer. Både i Norge og i verden for øvrig. For å hedre prisvinnerne både nasjonalt og internasjonalt avrunder jeg dagens lille blogginnlegg med Torbjørn Egners bønn og ønske for alle barn i hele verden.

 

Jeg folder mine hender små i takk og bønn til deg.

La alle barn i verden få det like godt som jeg.

 

Vern alle med din sterke hånd mot fattigdom og død.

Og hjelp små barn i alle land så ingen lider nød.

 

La ingen krig og sult og sott få gjøre oss fortred.

La alle leve trygt og godt i frihet og i fred.

 

Kvelde 11/10-2014

Med varm hilsen fra Even

 

 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

05.10 | 08:40

Fantastisk Even,jeg er så rørt.Ha en flott dag.😊❤️🌺

28.03 | 09:00

Kom plutselig innom bloggen din og har fått med meg flere begreper jeg vil ta med meg videre: "manus-depressiv" og "se-vitaminer". Fantastisk!

30.01 | 13:04

Synes i allefall at du er flink til å komme deg ut i naturen. Det redder deg veit du. Jeg er mere lat pga et vondt bein nå for tida. Lykke ønskes deg Even!

23.12 | 13:33

Tusen hjertelig takk, Even! Du er så god med ord! God jul🎄🌟